Békesziget

Szeretetről bölcsességek,idézetek,,írások,képek gyűjteménye.Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót. Az élet értelméről, feladatáról elmélkedhetünk.Lehet kérdezni, gondolatokat megosztani az életről,hitről,vallásokról,hétköznapi problémákrólcs.ang-gamb-ang.gif


Lélek békéje


Nagyon fontosnak tartom  a lelki béke megszerzését és megtartását. Ez a mai zaklatott , zűrös világban nagyon nehéz, mindenféle külső, zavaró körülmény van az életünkben, amit sokszor beengedünk , és hagyjuk hogy lelkünkben is uralkodóvá váljék, lehangoljon, békétlenséget okozzon életünkben. Pedig nem szabadna, hogy a külső körülményeink befolyásolják a lelki békénket.

Tudom, ilyenkor sokan ellentmondanak, "könnyű ezt mondani"! Állítják, hogy az ember boldogsága a körülményeitől, helyzetétől függ, nagyban befolyásolják a külső tényezők.  Belegondolva talán találkoztunk már olyan emberekkel, akik nehéz, kiszolgáltatott helyzetükben is békességben, boldogságban tudtak élni. Ők nem engedik, hogy belsőleg rombolólag hasson rájuk ez a világ, még ha élethelyzetük kilátástalannak tűnik is.  

Ez az állapot elérése nem könnyű, de megtartása is nagyon nehéz. Sokan küszködünk életünk folyamán, próbáljuk elérni, hogy békesség uralkodjon a bensőnkben, és ezt tudjuk is kifelé sugározni, árasztani. Önmagunkkal kel sokszor megvívnunk, leküzdeni a belső rosszat. A békétlenség okát magunkban kell elsőnek megkeresni és leküzdeni. Nem külsőleg jön az indulat, harag, gyűlölet, szeretetlenség, félelem. Magunkban hordozzuk ezeket az érzéseket mindannyian, ennek leküzdéséhez szükséges a gondolkodás átalakítás, ami egy hosszadalmas, nehéz, állandó,  folyamat. Komely elméledések, beszélgetések, meditációk segíthetnek ebben . Az evangéliunok ,Jézus tanításának olvasása, értelmezése sokat segít mindezek elérésehez, elsajátításához véleményem szerint. Azonban meg kell tanulni elcsendesedni, befele fordulni, s a külső zajokat, zavaró körülményeket kizárni.

A képsorozatot kaptam,  és szeretném megosztani  a szép, igaz gondolatokat, bölcsességeket . Remélem ezek segítenek az olvasáskor , elmélkedéskor egyfajta lelki békéhez.

                                                                                       A.M.Tímea

bekesseg3.png

bekesseg2.png

bekesseg4.png

bekesseg5.png

bekesseg6.png

bekesseg7.png

bekesseg8.png

bekesseg9.png

bekesseg10.png

bekesseg11.png

bekesseg12.png

bekesseg13.png

bekesseg14.png

bekesseg15.png

bekesseg16.png

bekesseg17.png

bekesseg18.png


Szeretettel ajánlom

Itt találhatók szép gondolatok, írások, meditáció :

http://www.gyornet.eu/mozi/aldjonazur/video.swf


alvo.angyal.jpg.jpg


Belső béke

;...a béke és a bizalom erőt adna nektek!" (Ézs 30,15).


Az aggályoskodás és gyötrődés, a kételkedés és bizalmatlanság mindig gyöngeségre vall. Mire megyünk azzal, ha csontig soványodunk a tépelődésben? Visz valamire a sok töprengés? Mindezzel csak
alkalmatlanná tesszük magunkat a cselekvésre, és annyira elcsigázzuk
lelkünket, hogy végül képtelenek leszünk bölcsen és higgadtan dönteni. Így csak küszködünk és elmerülünk, míg ha hinnénk, a víz színén maradhatnánk.

Ó, bárcsak megnyugodnánk végre! Miért futkosunk házról házra, unalomig ismételgetve szomorú esetünket, és minden elmondásnál egyre jobban gyötrődve? Vagy ha otthon maradunk, miért vagyunk halálos rettegésben olyan bajsejtelmek miatt, amelyek talán soha nem válnak valóra? Jobb lenne, ha békességet találna a szívünk. Ó, bárcsak csendben tudnánk maradni és elismernénk, hogy az Úr az Isten!

Ó, bárcsak bíznánk Istenben! Az Úr, a mi Istenünk, megvédi és megszabadítja az övéit. Nem vonja vissza szent elhatározásait. Biztosak lehetünk abban, hogy minden szava megáll, még ha a hegyek
elmúlnak is. Megérdemli, hogy bízzunk Benne, és ha bízunk és békességre találunk Benne, olyan boldogok lehetünk, mint az angyalok Isten trónusa előtt.
Jöjj én lelkem, az Úr van itt, találj újra békességre Benne!

                                                                     Forrás:C. H. Spurgeon
                                                                      Isten ígéreteinek tárháza


cs.ang-gamb-ang.gif


Gondolatok az Élethez 39. Francois du Toit


Isten a tökéletesség Szombatját ünnepli, mind a teremtésben, mind a megváltásban. Zsid. 4:10

Isten nyugodalma ünnepli az Ő befejezett munkáját; bárki, aki belép Isten nyugodalmába azonnal elhagyja a saját erőfeszítéseit azért, hogy kipótolja azt amit Isten már tökéletessé tett. (A törvény nyelve ”csináld”; a kegyelem nyelve ”készen van, elkészült, megvan”). Zsid. 4:11

Igyekezzünk azonnal megérteni, és teljesen magunkévá tenni ezt a nyugalmat, hogy ne essünk ugyanabba a csapdába, ami Izraelt a hitetlenségbe vitte. Zsid. 4:12 Az üzenet, amit Isten Krisztusban közölt élő és erőteljes hatássá válik bennünk, úgy vág, mint egy sebész szikéje, élesebb, mint egy katona kardja, eléri az emberi lelkiismeret legmélyebb pontját, hogy szétválassza a lelket a szellemtől, és ezzel véget vetve az érzékek uralmának és semlegesítse ezek hatását az emberi szellemen.

Ilyen módon az ember szelleme újra szabaddá válik, hogy uralkodó hatása legyen a szív gondolatai és szándékai fölött. Az Ige alapos vizsgálata megtalál minden lehetséges betegséget, megítéli a test legmélyebb titkait, ahol az ízületek és a csontvelő találkoznak. (Abban a pillanatban, amikor abba hagyjuk, hogy a saját erőfeszítéseinkkel akarjuk megigazítani (igazolni) magunkat, azáltal hogy alárendeljük magunkat a kereszt sikerét hirdető üzenet teljességének, az Isten szava mozgásba lendül. Amit Isten a fiúságban szólt hozzánk (abban, hogy testté lett), az sugározza az Ő képét és hasonlatosságát, a mi megváltott ártatlanságunkban. (Zsid. 1:1-3) Az Ige erőteljesen áthatja és hatással van a teljes valónkra; a testünkre, lelkünkre, szellemünkre.)

készítette: Inspirált Gondolatok

   
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 102
Heti: 613
Havi: 2 121
Össz.: 414 270

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Békesség
Békesziget - © 2008 - 2018 - bekesziget.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: buék - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »