Békesziget

Szeretetről bölcsességek,idézetek,,írások,képek gyűjteménye.Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót. Az élet értelméről, feladatáról elmélkedhetünk.Lehet kérdezni, gondolatokat megosztani az életről,hitről,vallásokról,hétköznapi problémákról

                 cs.ang-gamb-ang.gif

M. Scott Peck: A járatlan út


“Az egészséges elme nem más, mint a valósághoz való feltétlen ragaszkodás.

Életünket egy valós világban éljük. Hogy jól éljünk, szükséges, hogy a lehető legjobban megértsük a világot. Ez a megértés nem könnyű. A valóság és a valósággal vállalt viszonyunk számos eleme kellemetlen és fájdalmas számunkra. Csak a szenvedés és az erőfeszítés vezethet el a megértésig. Ezt mindannyian szívesen elkerülnénk, ki kisebb, ki nagyobb mértékben. Bizonyos kellemetlen tényeket kilökünk tudatunkból. Azaz: megpróbáljuk tudatunkat oltalmazni a valóságtól. Erre különböző módszereket alkalmazunk, amelyeket a pszichiátria védekező mechanizmusoknak nevez. Mindannyian alkalmazzuk a védekező mechanizmusokat, így korlátozva tudatosságunkat. Ha lustaságból vagy a szenvedéstől való félelemből sikeresen védelmezzük tudatunkat, a világról alkotott képünk igen kevéssé fog hasonlítani a való világhoz.”

cs.masni.rozs..gif

                         Az Életedet Te írod

Az életed célja az, amit hiszel. Küldetésedet te magad szabod ki, saját magadnak. Életed pedig az lesz, amivé teszed, és soha senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted. A saját tábládhoz tartozó palavessző a te kezedben van. Ha a múltban csupa ostobasággal írtad tele a tábládat, töröld le szépen. Törölj ki minden emléket, amely nem szolgálja jelenlegi életed. Légy hálás, azért, hogy idáig eljutottál, és kezdd újra! Már itt a tiszta tábla, az újrakezdés előtt.

Kezd hát újra!Itt és Most!
Találd meg örömödet az életben, és légy boldog. Isten arra teremtett, hogy megéld az élet örömét. Csak olyan dolgokat csinálj, amelyek örömmel töltenek el. Csináld azt amit szeretsz... ez a legegyszerűbb módja, hogy átéld az öröm érzését.  Tedd fel magadba a kérdést: Miben lelem örömöm?
Ha megtalálod a választ, és átadod magad annak a bizonyos tevékenységnek, a vonzás törvénye lavinaként zúdítja majd rád, az örömteli embereket, körülményeket, eseményeket, és mindezt azért, mert magad is az öröm frekvenciáján rezegsz. Minden , ami örömmel tölt el , újabb jó dolgokat vonz majd életedbe. Bármerre is indulsz, jól döntesz. Ez a választás szabadsága. A te táncodat, senki más nem táncolhatja, a te dalodat, senki más nem énekelheti, a te történetedet, senki más nem írhatja meg.
A Föld neked forog. Az óceánok neked áradnak és apadnak. A madarak neked énekelnek.
Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit megtapasztalsz, érted, neked van.
Nézz körül! Ebből az egészből semmisem létezne, ha te nem lennél. Ne feledd, életed tábláját, Te írod tele, méghozzá azzal amivel akarod!

                                                                            (ismeretlen szerző)

       cs.--gamb.sziv--.gif

                                            ÚJ ÉLETCÉL!


Az ember Isten nélkül elveszett, ezért életre van szüksége az Atyától. Új teremtménnyé Jézus Krisztus elfogadásával válhatsz, aki az ajtód előtt áll és zörget. Türelmesen vár arra, hogy beengedd Őt. Jézus új életformát kínál, amikor elfogadod Őt megváltódnak. Tanításai által új életet, új reményt, új életcélt kapsz! Jézus Krisztus az emberiség megváltója. Jézus él, és az életed része akar lenni, hogy teljes életet élj. Krisztus érted halt meg! Ő megszerezte a teljes megváltást a számodra is! Jézusban meggyógyulhatsz minden betegségből! Most arra kér, fogadd be Őt, nyisd ki szíved kapuját. Mondd el hangosan, teljes szívedből ezt az odaajánlási imát, Pál apostol levele alapján:

Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök eléd imádságban. Megelégeltem, hogy magamban bízzam. Kérlek, segíts, hogy szeretni tudjalak Téged és a környezetemben élőket.

Hiszem, hogy Jézus Istennek Fia, Aki meghalt az én bűneimért a Biblia tanítása szerint. Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból, az én megigazulásomért.
Kérlek, Jézus, költözz a szívembe és teremts újjá engem! Kérlek, Jézus, legyél az én Uram, Megváltóm, és Gyógyítóm! Jézus, megnyitom a szívem ajtaját, befogadlak Téged és megvallom: Te vagy az én Uram, Megváltóm, és Gyógyítóm! Hiszem, hogy ebben a pillanatban megváltást nyertem Jézus drága, szent vére által, újjászülettem Krisztusban, Isten gyermeke vagyok. Ez az igazság, mert a Biblia Igéje igazság. Köszönöm Neked Jézusom az örök életemet. Ámen.


;Ha tehát száddal [meg]vallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta a halálból, üdvözülsz. A szívbeli hit ugyanis megigazulásra, a szájjal való megvallás pedig üdvösségre szolgál. Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.;
Ha befogadtad az életedbe Jézust, akkor újjászülettél, üdvösséget nyertél, Isten kegyelméből. A mennyei Atya gyermekévé lettél, a Menny családjához tartozol. Megtörtént a te szívedben (szellemedben, belső emberedben) is az újjászületés és ez a legnagyobb csoda, ami az életedben valaha is történt. Az Atya újjáteremtette a szellemedet, az Ő szeretetét, békességét és tulajdonságait helyezte a szívedbe. Ő lett a te Mennyei Atyád, Ő minden lépésedet szerető figyelemmel kíséri. Vezetni szeretne mindenben, hogy az életed minden lépésére áldás szálljon. A te örömöd az Ő öröme is, gyönyörködik, és örömét leli benned. Olyannak fogad el, amilyen vagy, mert szeret téged.Szeretete és gondoskodó figyelme kiterjed minden szükséged betöltésére. Ismerd meg Őt a Biblián keresztül. Ahogy a csecsemőt tejjel etetik, ugyanúgy a te újjászületett szellemed egyetlen tápláléka Isten Igéje. A szellemed, más szóval belső embered kizárólag Isten Igéjének hallása által tud növekedni, fejlődni és megújulni Isten hasonlatosságára. Olvasd rendszeresen a Szentírást, elsősorban az Újszövetséget, s abban az apostoli leveleket, mert azok közvetlenül a gyülekezeti korszakban élőkhöz, a ma emberéhez szólnak. Járj a szeretet útján, hogy áldott lehess.

INGYEN AJÁNDÉK!

Ahogy a szülő is szeret ajándékot adni a gyermekeinek, ugyanígy az Atya is nagy örömmel adna ajándékot azon fiainak, akik kérnek Tőle. De az ajándékok közül Ő legszívesebben az Szent Szellemét (Szent Lelkét) adná.
A Szent Szellem a Szentháromság azon képviselője, Aki ma itt a Földön Isten erejét képviseli.
Jézus mennybemenetele után az apostolok 120 főnyi sokasággal a felházban imádkoztak és várták a Szent Szellemet, amit Jézus megígért, hogy elküld.Pünkösd napján megérkezett a Szent Szellem, zúgó szél és kettős tüzes nyelvek kíséretében. Ő azóta is itt munkálkodik a Földön, Ő Isten fiainak a segítője, mindenre megtanít és elvezet az igazságra. Általa kapsz megértést Isten Igéjéből. Teljesen rajtad áll, mint hívő keresztényen, hogy befogadd, azaz megkapjad Őt. Ő csak szelíden vezet, tanácsol, és megmutatja azt az utat, amit a mennyei Atyád tervezett a számodra.Isten akarata, hogy betöltekezz és teljes légy az Ő Szellemével. Bárkinek, aki újjászületett, azaz befogadta Jézust a szívébe, megvan a lehetősége, hogy betöltekezzen, megkeresztelkedjen, telítődjön Isten Szellemével, természetfeletti erejével. Szabadulj meg azoktól az előítéletektől, hogy esetleg valami hamis dolgot fogadsz be. Isten Szellemét kapod, nem valami mást helyette.

Csak imában kérned kell:
Mennyei Atyám, azt tanítod az Igédben, hogy ha valaki Jézus nevében kéri Tőled a Szent Szellemedet, Te örömmel odaadod Őt. Ezért drága Mennyei Atyám, a Te Igéd alapján, Jézus nevében kérem Tőled a Szent Szellemedet. Töltsd be a szívemet és keresztelj meg a Szent Szellemeddel.
Köszönöm Mennyei Atyám, hogy minden imámat meghallgatod és megválaszolod.
Ezért hitben megvallást teszek: teljes a szívem a Szent Szellemmel. Betöltekeztem, beteljesedtem és megkeresztelkedtem a Szent Szellemmel. Ennek jeleként nyelveken fogok imádkozni, ahogy a Biblia tanítja, ahogy a Szellem adja a kiejtést. Köszönöm drága Mennyei Atyám. Köszönöm Jézusom. A Szent Szellemed örökké bennem és velem marad, és elvezet minden igazságra. Jézus nevében. Ámen.


                                                                         BÉKEVÁR WEBKIKÖTŐ

cs.--gamb.sziv--.gif

Önnek egy új üzenete
érkezett...


Egyszer lent, másszor fent. Soha nem tudjuk, mi jöhet még.Akkor van baj, ha egy üzenetet sem nézünk meg, mert akkor előbb-utóbb a postaláda tele lesz, és a hol értékes, hol felejthető üzenetek törlődnek. Te mikor néztél bele utoljára szíved postaládájába? Mikor olvastad el mit írt neked az Atya? Mi??? Hogy te nem kaptál Tőle semmit? Ezt most ugye te sem gondolod komolyan! Hiszen Ő úgy szeret, hogy minden idejét azzal tölti, hogy hív téged. Hív, mert kegyelmes. Hív, mert aggódik érted. Hív, mert látott téged sírni párnádon és megesett rajtad a szíve. Hív, mert felajánl egy olyan életet, amelyben ugyan nem ígér aranyórát, házat medencével, és egy piros sportkocsit, de ad ennél sokkal fontosabbat.
Erőt ad a hétköznapokhoz.
Nehézségekben támaszod lesz. Örömödben veled örül. Hűséget ígér. Ő lehet a legjobb barátod. És ami a legfontosabb: az örök élet a tiéd lehet. Nem, ez nem trükk. Semmiféle hátulütője sincs.
Ja?! Most arra gondolsz, hogy mennyi mindent fel kell adnod, ha Őhozzá akarsz tartozni? Az nem tetszene neked. Aha! Már ne haragudj, de el kell, hogy mondjam, hogy én nem azért adtam fel a saját életemben a világi dolgokat, mert az így illik, hanem mert megtapasztaltam, hogy ezek csak átmeneti örömök, amelyek nem segítettek abban, hogy ne érezzem magam iszonyúan magányosnak. De rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Hogy van valaki, aki olyannak szeret, amilyen vagyok. Aki átlát sminkemen, olcsó kifogásaimon, alattomos szándékaimon. Tudod, ki Ő?

Az a Valaki, aki az üzeneteket elhozta ide a földre, hogy személyesen adja át nekünk, embereknek. Az igét, az evangéliumot. Azt az üzenetet, ami igen, neked is szól. A "Postás", aki Isten üzenetét hivatott elhozni, minden embert személyesen ismer és hív. Ő, akit ki a történelemből, ki a nagymamától hallott, Jézus. Ő megváltoztatta eddigi életemet. Nem kényszerített, nem sürgetett. Egyszerűen csak szeretett. És én megláttam vele töltött éveim alatt, hogy minden, amit korábban tettem hiábavaló.

Hiábavaló az állandó megfelelni akarás, ha az már nem is én vagyok. Hiábavaló a sok elvárás, amit az emberek felé érzek. Hiábavaló az ivás, hisz eddig sem halottam olyan emberről, akinek ez oldotta volna meg a problémáit. Hiábavaló az álbarát, ha az csak összetöri az ember szívét.
Isten hív ma is, szól, küldi az üzeneteket szíved postaládájába.
Válaszolsz?


4.                   Szabad akaratról


A személy szabadsága korlátozza a másik személy vagy személyek szabadságát. Kicsit szélső a példa de érzékletes! Tehát a gyilkos és az áldozata, korlátozzák egymás szabadságát. A gyilkos szándékát az a meggyőződés táplálja hogy az áldozati személy az egyedüli gátja az ő Istentől kapott szabadságának. Például Káin És Ábel története, vagy Dávid és Góliát de a két történet nem teljesen azonos. A lényeg a harc, a saját életének  megvédése érdekében, a másik életének a kioltása, illetve az akadály lebontása . Káin úgy látja hogy elveszíti Isten támogatását illetve másodrendű alárendelt szerepet kap, Ábel után. Nem lehetséges számára az a kibontakozás ami Ábel számára – javára eldőlt ebben a versenyben. Tehát Ábel buzgósága és képessége öt korlátozza Istennel való személyes szabadságában. Tehát a Mindenható fénye helyében Ábel árnyéka jut csak Káinnak. Ábelt el kell örökre távolítani, hogy reá áradjon ismét az atyai szeretet fénye.

 Akkor most mi van? A gonosz szándék uralkodik Káinon vagy a féltékeny tudatlanság?  Vagy a tudatlanság teszi a gonoszságot? Talán nem is fedte el Isten fényét valójában Ábel csak Káint a tudatlansága, félelme vakította meg gonosz gyilkossá?{Fél elme, nem a teljes tudás elfogadása hanem csak az egyéni rész vagy fél igazság.}   De minden esetre Káint a szeretet elvesztésének a tudata zárta el az Atyától, és ennek a tudatnak a megtestesítője Ábel, Káin elméjében. Az elméjének a mélyén az elme éjének a sötétségében csak a testvére arcát látja, lent a lelke mélyének sötétjében Istentől elzárkózva veszi el a testvére vérét. A testvér halálával a testvér is meghal. Ebben a mélységben már nem látja Istent, csak a saját, haragjának igazságát, a harag igazságát a bűnt és bűntudatot, Isten büntetését. Nem látja Istent és a kegyelmes szeretetét, a sötétben csak sötétség van, ítélet van, nem vezet út sehová.

 {A halál az amikor a félelem sötét fátylát magunkra húzzuk és elveszítjük a bizonyosságunkat, az öröklét tudatot, az isten tudatot a szeretet fényét. Mint mikor hideg téli estén magunkra húzzuk a takarót és átjárja testünket hideg sötétség. A tudatunk egy kis időre elveszíti  a nap meleg fényének átható erejét.}

Ezért nem jó a verseny, a példaképpé magasztalás, a rangsor felállítása,  a személyválogató elvek amik, az embert kiveszi a szabadságából és beteszi a nekiszánt fiókba, lezárja. Ha ezt így akarná  Isten, akkor elzárna minket embereket, a fejlődés lehetőségétől, önmagától, és többé nem tanulhatnánk tőle. Illetve nem születhetnénk újra a végtelen szabad mezőkre szabadon futkározni.

   Megjegyzés: kiírja most ezt mert nekem egy kicsit újnak számit, te vagy az Atyácska?  Vagy nem lehetek más min te amikor beléd bújok, hogy megismerjelek. Most jóérzés tölt el. Beszélj hozzám Atyácskám

Csak emberek vannak és azok különböznek egymástól, de nem különbek nem értékesebbek vagy értéktelenebbek. Mint a családban, a kicsik még nem nagyok, a nagyok már nem kicsik de egyformán kedvesek apa és anya számára. És mindegyik csak önmagához képest fejlődik- változik. És mindenki egy kicsit más feladatot kap és másként is tudja azt megoldani.

Dávid és Góliát: Mindketten a saját szabadságuk megvédésére irányuló harcot vívnak, így aztán  gátolják egymást a személyes szabadságuk megellésében. Tehát a szabadság megélése egyenes út a háborúhoz. Ezért nem vívott harcot Jézus a szemben állással, hanem az elfogadás, az irgalom és a szeretet oldalán volt és van ma is. ”Ne álljatok ellent a gonosznak   Az elfogadás a szeretet nem harcol nem akar megsemmisíteni senkit, hanem a szolgálatot választja, a szerető szolgálatot. ( A legnagyobb erő és hatalom.)

Csak a szolgálat nem csorbítja  meg a másik szabadságát. És a te szabadságod ha szabadon választod a szolgálatot. Így aztán nem vagy gátja senki szabadságának, mert mindig teszed amit megtehetsz. Az itt és a mostban való élés megtenni amit megtehetsz, szabadságban szolgálni a lehetőséget, érdemek és elvárások nélkül. A szolgálat vezet el a mások megismeréséhez, és megértéséhez. Minden egyes megértésből fakadó megismerés a szelem valódi erejéhez és szabadságához vezet. Feltámadás a halálból.

   Megjegyzés: Bennem volt már az érzés szintjén a információ de nehezen tudtam szavakba rakni. Köszönöm atyácska. Ami nem található meg a téridő dimenzió világában. Az ember egyéni meggyőződése, az igazságnak egy parányi része. Meggyőződéssel lehet a legnagyobb igazságtalanságokat elkövetni. A tűz és a víz kioltják egymást, és mégis tűzön fő a leves.

                                                                            Polyák. 2010-06-11

cs.--gamb.sziv--.gif

                                   Pásztor András:

                           Ki embere vagy te?


Az emberek azt gondolják, hogy ők a maguk urai. A hívők tudják, hogy ez nem így van. Vagy a Sátánt szolgálja az ember, vagy Istent. Harmadik lehetőség nincsen. Lehetek Isten küldötte, szolgája, vagy pedig a Sátáné kell, hogy legyek. A döntést nekem kell meghozni. Szembesülnünk kell azzal, hogy kinek az emberei vagyunk! Valóság-e az, akinek én tartom magamat? Mert előfordul az, hogy állítok magamról valamit, és nem biztos, hogy az úgy van. Nem biztos, hogy jól ismerem magam. Volt egy gyülekezet a Jelenések könyvében, aki azt mondta magáról, hogy: meggazdagodtam, semmire sincs szükségem. Az Úr másként látta: - Nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, nyavalyás, vak és mezítelen;
Remélem, mi tudjuk, ki embere vagyunk, kinek szolgálunk, kit képviselünk itt e földön, hogy hová valók vagyunk és hová megyünk!
Az utunk vezet valahova! Egyszer meg fogunk érkezni a célba, és az fog fizetni, akinek szolgáltunk! Ha az Urat szolgáltuk, akkor ő fizet cselekedeteink, utaink szerint. Ha a Sátánnak szolgáltunk, az ő embere voltunk, akkor tőle fogjuk kapni a jutalmat. Istentől pedig az ítéletet.

Ahhoz, hogy Istenhez tartozzunk, szükség nékünk újonnan születnünk víztől és Szentlélektől.
Hallottam már általam komolynak tartott prédikátortól azt a kijelentést, hogy az üdvösséghez nincs szükség Szentlélek-keresztségre. Testvérek, ez hazugság! ;Akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az Övé!;(Rm 8:9) Nagy szükség van Rá! Ez egy nagy titok, egy drága ajándék! Aki elnyerte a Szentlélek-áldást, az Istentől született, királyi gyermek. Akik elnyertük Isten Lelkét, elmondhatjuk bátran, hogy Isten gyermekei vagyunk! Bár még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk, de ha nyilvánvaló lesz, hasonlóak leszünk Őhozzá; Még nem vagyunk hasonlóak, de szeretnénk azok lenni! Isten segíti ebben a törekvésben az övéit!

Kit képviselünk ezen a földön? Mi a békéltetés szolgálatát kaptuk, hogy Krisztusért járjunk követségben, kérve az embereket, hogy béküljenek meg Istennel! ;Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket!; (I. Pt.2:9) Ki embere vagy te? A világosságé vagy a sötétségé? Aki a világosság gyermeke, az nem járhat a sötétségben! Az övéit Isten kihozta a világosságra! Ezen a világon nem magamat kell képviselnem, hanem az én Istenemet. Mint egy nagykövet, akit azért küldtek, hogy idegen országban képviselje a hazáját. És meglátszik rajtunk, hogy kit képviselünk! Ezt nem lehet elrejteni! Vagy ahhoz a nyájhoz tartozunk, amely Jézusé, vagy a Sátáné vagyunk! Isten óvjon meg attól, hogy a világhoz tartozónak találtassunk! 

Ezen a világon nem magamat kell képviselnem, hanem az én Istenemet. És meglátszik rajtunk, hogy kit képviselünk! Ezt nem lehet elrejteni! Isten embere már a megjelenésével igazolja azt, hogy hova tartozik, meg sem kell szólalnia. Jézus még nem mutatkozik be a samáriai asszonynak, amikor inni kér, mégis felismeri őt: - Hogyan kérhetsz tőlem zsidó létedre? Honnan tudta, hogy ő zsidó? Látta rajta, megvoltak a jellemző jegyek a viseletén. A másik jegy a beszéd. Ha a megjelenésünk nem is mutatná kilétünket, vagy azzal be is csaphatunk másokat, a beszédünk az biztosan elárul bennünket! Hisz mindannyian megnyilatkozunk valamilyen módon. Főleg krízishelyzetekben lehet lemérni valakinek a szavain, a hanghordozásán, egész viselkedésén, hogy ő valóban egy békességgel rendelkező ember, akiben Isten Lelke van, vagy olyan, aki pillanatnyilag nem Isten embere. Mindannyiónkkal előfordul, hogy bűnöket követünk el, főleg beszédben. Azt mondja Isten Igéje, hogy ;Aki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember!;(Jak 3) Ha mi bizonyságot teszünk róla, hogy Istenhez tartozunk, mit gondoltok, mennyire figyelnek oda az emberek a beszédünkre? Talán azt hittük, hogy bizonyságunk süket fülekre talált. De attól a pillanattól fogva figyelni fognak, hogy amit mondtunk, valóság-e? Amit beszélünk, annak hatása van. Épít vagy rombol.

A következő jegy a cselekedet. Ha beszédeinkre tudunk is vigyázni ideig-óráig, cselekedeteink révén minden nyilvánvalóvá lesz. Dániel nem csak beszélt Istenéről, hanem tetteiben élte is hitét. Naponta háromszor imádkozott kitárva az ő ablakát Jeruzsálem felé. Még akkor is így tett, amikor ezért halálos ítélet járt! Ellenségei pont ezt használták fel ellene. Az oroszlánverembe került. Amikor Dárius másnap az aggodalomtól átvirrasztott éjszaka után kora hajnalban odamegy a veremhez, mit mond? ; Dániel, az élő Isten szolgája; meg tudott-e szabadítani téged a te Istened, akinek te szüntelenül szolgálsz? ; Honnan tudta, hogy így kell megszólítani Dánielt? Az élő Istennek szolgája! Látta viselkedését, viseletét, hallotta beszédeit, figyelte cselekedeteit, és érezte, hogy így kell szólítania.  Mi történik akkor, ha Isten gyermeke próbába kerül, veszteség éri, szenvednie kell? Nagy baj lenne akkor, ha Isten embere is úgy viselkedne, mint a világiak! Ők kétségbeesnek, előkerülnek a miértek, esetleg átkozódnak is, szidják Istent és az embereket, okolják egymást. Ki embere vagy a szenvedésben? A százados látta Jézust a kereszten szenvedni. Végignézte haláltusáját, látta minden mozdulatát, hallotta minden szavát. Szívében megszületett a felismerés: - Bizony, ez az ember Isten Fia volt! Milyen imádságai voltak a Megváltónak? Már a Gecsemánéban indult haláltusája:- Legyen meg a te akaratod! Aztán a százados hallotta: - Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekednek! - A te kezedbe teszem le az én lelkemet! Látta a jobb latort felemelő szeretetét. Az ellenségeinek megbocsátást kérő szenvedőt. Az édesanyjáról gondoskodó fiút.         

Az engedelmes Bárányt. Jézus magatartása, lelkülete elárulta, kicsoda Ő tulajdonképpen.
Ha betegség, szenvedés, veszteség ér, mit látnak rajtunk az emberek? El tudják-e mondani, amit mi mondunk magunkról? Bizonyára ez az ember Isten fia, mert látszik rajta!? Keresztelő Jánost megkérdezik: - Ki vagy te? Mit mondasz magad felől? Ő így válaszol: - Kiáltó szó vagyok a pusztában; Mindannyian szavak vagyunk ebben a világban. Valamit hirdetünk. Itt vagyunk a pusztaságban, ami nem otthonunk, csak átvonulunk rajta. Mi is kiáltó szó vagyunk a pusztában. Puszta lehet a szeretet hiányában egy családi élet, puszta lehet a rossz életkörülmény, a csüggedés, a keserűség. Olyankor kinek a szavai vagyunk? Isten tud-e rajtunk keresztül szólni? Ki embere vagy és honnan jöttél? Hordozzuk-e azokat a mennyei jegyeket, amik elárulják rólunk, hogy Istenhez tartozunk?  Válaszoljunk ma ezekre a kérdésekre!

Az Úr szelet bocsát az Ő szérűjén! Nem véletlen kerülünk bele a próbákba, hanem ott lesz nyilvánvalóvá, hová valók vagyunk, kihez tartozunk! Két csoport van a világban, Isten népe között is! Vannak a kecskék és a juhok. Nagy különbség van közöttük! Külsőre is, de főleg a viselkedésben! A juhok szeretnek összebújni, szeretik az összetartást. Némán, csendben tűrik a nyírást. Én láttam egyszer, rémes, mit ki nem bír szegény állat. A kecskének van két kis szarva, és azt használja is. Sokszor a sajátjának is nekimegy. Elgondolkodtató! Ki embere vagy te? És honnan való vagy? Eljön az idő, amikor az Úr Jézus szétválassza a nyájat. A juhokat külön a kecskéktől. És aszerint történik a választás, hogy ki embere vagyok. Ha az övé vagyok, akkor a jobb keze felől fog állítani. Ha nem az övé vagyok, akkor bal kéz felé. És amelyik oldalon állok, annak jutalmát veszem. Oda fogok menni. Te hova tartasz? Ma még lehet változtatni útirányt. Most hol vagy? Merre tartasz? Az az út, amin mész, hová vezet? Hova fogsz megérkezni? Oda, ahová szeretnél? Nagy kérdések ezek! Válaszoljunk még ma rá!

  cs.--gamb.sziv--.gif

                    Kértem Istent

Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy a büszkeséget nem veszi el, nekem kell feladnom azt.

Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet,
de Ő azt mondta: nem.Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás mellékterméke, nem kapni, megszerezni kell.

Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot,
de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, csak áldását adhatja - a boldogság rajtam múlik.

Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalomtól,
de Ő azt mondta: nem.
A szenvedés eltávolít a világ dolgaitól és közelebb visz Hozzá.

Kértem Istent, hogy adjon lelki fejlõdést,
de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy a fejlõdés az én dolgom, de hajlandó megmetszeni, hogy gyümölcsöt hozzak.

Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretni,úgy, ahogyan Ő szeret engem. Erre azt felelte: látom már kezded érteni.

Kértem erőt...
És Isten adott nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.

Kértem bölcsességet...
És Isten adott problémákat, hogy megoldjam azokat.

Kértem bátorságot,
És Isten adott veszélyeket, hogy legyőzzem azokat.

Kértem adjon szeretetet...És Isten adott gondterhelt embereket, hogy segítsek rajtuk.

Kértem kegyelmet...És Isten adott lehetőségeket.

Semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent,amire szükségem volt.

cs.ang-gamb-ang.gif   


A szeretet mindent megold

Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte őket. Így szólt: “Nem hinném,hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok. Kérlek, gyertek be és egyetek valamit. “
- "A ház ura itthon van?", kérdezték.


- "Nem", válaszolta az asszony. "Nincs itthon."


- "Akkor nem mehetünk be, felelték.


Amikor este a férje hazaért, az asszony elmondta

neki mi történt.
"Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és

hívd be őket!"

Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket"

- "Együtt nem mehetünk be a házba," felelték.


- "Miért nem?"- kérdezte az asszony.


Az egyik öreg magyarázatba kezdett: -  "Az ő neve,

Jólét," mutatott egyik barátjára, majd a másikra
mutatva azt mondta,” Ő a Siker és én vagyok a
Szeretet.” Majd így folytatta, “Most menj vissza a
házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket

akarjátok behívni.”

Az asszony bement a házba, és elmondta a

férjének, amit az öreg mondott. A férj megörült. - „Ez
nagyszerű!!”, mondta. „Ebben az esetben hívjuk be
Jólétet. Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat
jóléttel!”

A felesége nem értett egyet. - "Kedvesem, miért nem

hívjuk be inkább a Sikert?”

A menyük eddig csak hallgatta őket, és most előállt

saját javaslatával. - „Nem lenne jobb a Szeretetet
behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel!”

- "Hallgassunk a menyünkre," mondta a férj a

feleségének. "Menj, és hívd be Szeretetet, hogy
legyen a vendégünk!”

Az asszony kiment, és megkérdezte a három

öreget : -  „Melyikkőtök Szeretet? Kérlek, gyere be, és
legyél a vendégünk.”

Szeretet felállt, és elindult a ház felé. A másik kettő

szintén felállt, és követték társukat. Az asszony
meglepve kérdezte Jólétet és Sikert : - „Én csak
Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?”

Az öregek egyszerre válaszoltak: - "Ha Jólétet vagy

Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett
volna maradnia. De mivel, Szeretetet hívtad, ahova
ő megy, oda mi is vele tartunk.”
Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a

Siker is!!!!!!"

KÍVÁNOM NEKTEK...

Ahol fájdalom van, kívánok nektek békét, és

könyörületet.
Ahol kétségek vannak, kívánok nektek

megújult önbizalmat képességeitekben, hogy
leküzdhessétek.
Ahol fáradtság, kimerültség van, kívánok nektek

megértést, türelmet, és megújult erőt.
Ahol félelem van, kívánok nektek szeretetet, és

bátorságot.

www.tvn.hu_35c27dbedcde58216be549ebc36370e7.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 52
Heti: 381
Havi: 1 728
Össz.: 419 555

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szabad akarat
Békesziget - © 2008 - 2018 - bekesziget.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: én oldalam versek képek idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »