Békesziget

Szeretetről bölcsességek,idézetek,,írások,képek gyűjteménye.Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót. Az élet értelméről, feladatáról elmélkedhetünk.Lehet kérdezni, gondolatokat megosztani az életről,hitről,vallásokról,hétköznapi problémákról

cs.ang-gamb-ang.gif

 

 Fogadd tőlem ezt az üzenetet, barátságom, nagyrabecsülésem és együttérzésem jeléül, az eltávozott Szeretteid emlékére!


Ez a gyertya a  Családért és a Rokonokért lobogjon:

advent2qj7.jpg


 Ezek pedig a barátokért


csgyer.vir.poh...gif

Kérlek Téged, hagyd haladni ezeket a gyertyákat tovább, hogy Mindenszentekre eljussanak Mindenkihez!

cs.masni.rozs..gif

Gyász

Mindenkinek a gyásza egyedi.  Nagyon eltérő a gyász attól függően is, hogy milyen körülmények között veszítünk el valakit: másként hat ránk egy idős ember hosszas betegség utáni békés elszenderedése, mint például a baleset, az öngyilkosság, vagy más hírtelen halál. A gyász  lélektani folyamat, amiben sokat segíthet az itenhit. Mély fájdalom, a hiány feldolgozása a gondolkodás módtól, az életfelfogástól is függ

Adj szót fájdalmadnak; a bánat, amely nem beszél, addig szorítja a megterhelt szívet, amíg az megszakad (Shakespeare: Macbeth)

Elveszíteni valakit, akit szeretünk - ez az emberi lét egyik legfájdalmasabb tapasztalata. Életünk során szinte mindnyájan szembesülünk hozzátartozóink elvesztésével. Gyorsan válthatják egymást a szomorúság, magány, tehetetlenség, megsemmisültség, kiüresedettség, félelem, szorongás, kilátástalanság, céltalanság érzései. Még a kellemes élmények is fájdalommal telivé válnak.                            A gyász feldolgozása az élet újraszervezését jelenti. A szép élményekbe már kevésbé vegyül fájdalom. A gyász valójában akkor tekinthető "feldolgozottnak", ha a gyászoló képessé válik arra, hogy életét folytatni tudja - immár együtt élve azzal a tudattal, hogy ezt szerettének hiányában kell megtennie. Visszatér a világ iránti nyitottság is: felelevenedhetnek, megerősödhetnek régebbi kapcsolatok, s ebben az időszakban már  nem zárkóznak el az élettő,  újra összeszedettek, céltudatosak lehetnek. Felerősödik a jövőre irányultság: míg a gyász kezdeti időszakában a gyászoló csak a múltra tudott gondolni, később csak a jelenben élt, ebben az időszakban már újra képes terveket szőni, s ezeket megvalósítani.

                                                                                  ( ismeretlen)
viregos.mecs..jpg


mindszent1.png


mindszent2.png

                                                                                   K.A.

sorelvalaszt.gif

Elmúlásról pár gondolat :

Az eltávozottak lelke tovább él, csak számunkra ez nagyon felfoghatatlan, érthetetlen. Ilyenkor azt érzékeljük, hogy a  kapcsolatunk megszűnik a szeretteinkkel,  egy űr támad szívünkben. Az eltávolodásukat nem tudjuk sokáig feldolgozni, pótolhatatlan hiányt érzünk . Pedig az Ő emlékük szívünkben tovább élhet, akár otthon is gyújthatunk értük gyertyát, és elmondhatunk egy imát. Ha hiszünk Jézus szavainak , akkor örök életet adott mindenkinek, csak a mi tudatunk, bezártságunk szab határokat  a létezésnek. Az élet más formában folytatódik.

Mi mindent és mindenkit szeretünk beskatulyázni. A lélek a halálakor ebből a bezártságából kiszabadul, lerázhatja megkötözöttségeit, szabaddá válhat. Már csak tőle függ akarja -e ,válalja-e ezt a felkínált szabadságot. Engedjük hát el Őket, had mehjenek tovább az utjukon, hisz nekik ez lehet a szabadulásuk ettől a világtól. Mi is segíthetünk ebben , ha elengedjük Őket, szeretettel gondolunk rájuk, s elmondunk értük egy imát.

                                                                                      A.M.Tímea

moln.fer.viaszgyer..jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 52
Heti: 375
Havi: 1 722
Össz.: 419 549

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mindenszentek
Békesziget - © 2008 - 2018 - bekesziget.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: én oldalam versek képek idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »